Весна в місті: підбірка нових закладів Львова
Текст та фото Марічка Закалюжна
25.04.2014

Декілька місяців тому Postpaper писала про нові заклади у Львові, які відкрилися взимку, але за цей час з’явилась ще ціла низка цікавих, смачних, затишних кав’ярень та ресторанів, про які редакція вирішила написати. Цього разу пропонуємо вашій увазі підбірку закладів, що відкрились цією весною — як вони виглядають, що в них готують та, зрештою, який концепт презентують. Серед закладів — перше вегетаріанське кафе, ресторан поряд з парком Знесіння, австрійська кав’ярня, львівська ресторація.

Ресторан Culinarium
culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium culinarium

Старознесенська, 70
Пн-Ср 8:00 — 21:00, Чт-Нд — цілодобово
Facebook, сайт, Foursquare

Ресторан Culinarium розташовано біля парку Знесіння при готелі «Кавальєр». Culinarium розрахований на тих, хто бажає посмакувати страви — на гурманів. Кухня — європейська з авторськими рецептами шеф-кухаря. В залі розташовано шоу-кухню — відкритий гриль, на якому готують стейки та проводять кулінарні майстер-класи. Приготовані страви шеф-кухар відвідувачам подає особисто. З вікон відкривається панорама на північно-східну частину міста — Підзамче та схили парку Знесіння. В оформленні інтер’єру використано дерево та рослини, а в сервіруванні — льон. Поряд з рестораном незабаром буде збудовано басейн та функціонуватимуть тенісні корти.

Меню

Вершковий суп з копченого лосося — 65₴

Ребра молочного ягняти — 330₴

Фірмовий коктейль Culinarium (джин-вермут, мигдалевий сироп, апельсиново-грейпфрутовий фреш) — 55₴

Вегетаріанське арт-кафе Green
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Братів Рогатинців, 5
11:00 — 22:00
Facebook, Foursquare

Це перше вегетаріанське кафе у Львові. Гасло закладу — «що зеленіший, то крутіший», тож в інтер’єрі використано багато зеленого кольору, зелені — різноманітних вазонів з рослинами та фруктовими деревами. В інтер’єрі зелень поєднується з деревом – полицями, меблями та стійкою, за якою працює кухар. Кухня розрахована на сироїдів, веганів та власне вегетаріанців, але попри те, адаптована для тих, хто зазвичай харчується м’ясом. Страви готуються без термічної обробки — для сироїдів, без продуктів тваринного походження — для веганів, та без м’яса, риби та яєць — для вегетаріанців. При кафе функціонує кулінарна вегетаріанська студія, клуб молодих мам, та невеличка крамниця, де можна придбати сухофрукти, пророщену пшеницю та горіхи.

Меню

Кабачкові спагеті під соусом марінарі — 21₴

Салат з руколою та авокадо — 23₴

Зелені пельмені (сир тофу, зелена сочевиця, болгарський перець та горіхи) — 28₴

Ванільний пудинг з бананами — 17₴

Смузі з лісових ягід — 28₴

Коктейль з пророщеної пшениці — 18₴

Red Pepper
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Січових стрільців, 5
10:00 — 23:00
Facebook, Foursquare

Перед тим, як відкрити власний заклад власники багато подорожували. Як результат — в Red Pepper поєднано кухню різних народів та регіонів світу. Це, зокрема, італійська, пан-азіатська (тайська, індійська, китайська, японська) та американська кухня. Перець — це та спеція, яка присутня в кожній страві, тож так і назвали заклад. Кожну страву тут готують різного ступеня гостроти (від 0 до 10) на бажання відвідувачів, крім цього, на кожному столику є набір різноманітних прянощів — оливкова олія з розмарином, виноградний оцет, червоний мелений перець, соєвий соус та гострий соус «табаско». Слід додати, що в приготуванні азіатських страв використовують спеціальні тайські пательні, а напої, зокрема смузі та шейки, готують з фруктів. Сам заклад доволі просторий — тут два поверхи та кілька залів, велика барна стійка. В інтер’єрі поєднується дерево, плетені кошики та консерви з логотипом закладу, які розміщено на високих дерев’яних стелажах.

Меню

Россо помідоро — томатний крем-суп з прошуто ді Парма — 38₴

Тайський суп том-ян з креветками — 62₴

Філе телятини гриль з вишневим соусом з пряними травами — 72₴

Фірмовий чізкейк «Red pepper» — 38₴

Смузі — 35₴

Шейки на фруктах — 30₴

Ресторація «Бартоломей»
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Вірменська, 5
Пн-Чт 10:00 — 23:00, Пт-Нд 10:00 — 24:00
Facebook, Foursquare

Ресторацію названо в честь бургумістра Львова — Бартоломея, який проживав та працював тут у XVII ст. Заклад оформлено відповідно до цієї епохи: стіни прикрашають гравюри XVI ст. та фрески, які зображують герби ремісничих гільдій та першого герба Львова, а також портрет Бартоломея. Стільці та столи зроблено з дуба, у VIP залі — антикварні різьблені крісла з Франції й вікна виходять на вірменський дворик. Кухня львівська з елементами вірменської, єврейської. Тут готують та подають квашеності, копченості, хліб та пиво власного виробництва, а також рибу — мокрель, форель, короп, тарелі до пива, горілки та настоянок.

Меню

Пивна зупа з м’ясом та овочами гриль — 35₴

Картопляна кишка по-галицьки зі шкварками та бринзою — 48₴

Лизень тушкований у вершковому соусі з чорносливом — 54₴

Пиво — 12/18₴

Європейське вино — 20₴

Кав’ярня-ресторан «Кавалерка»
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Братів Рогатинців, 45
9:00 — 23:00
Facebook, Foursquare

Заклад відкрито на місці кав’ярні «ЧхБ», де нові власники повністю змінили інтер’єр та концепцію. Зараз тут розташовано дерев’яні столики та м’які дивани. В оформленні використано багато дерева, вікна прикрашають віконниці. В меню зібрано смачні страви з різних куточків Європи — це, зокрема, італійська паста, польський журек та помідорова зупа, чеська яловича щока. Кухня представлена також деякими азіатськими стравами. Тут пропонують «кавову альтернативу» — три способи приготування кави з моносортів за допомогою аеропресу, пур-оверу чи кеміксу.

Меню

Гарбузовий суп-пюре — 20₴

Яловича щока тушкована у червоному вині з томатами, тим’яном та розмарином — 35₴

Брускетта з сиром пармезан — 20₴

Келих вина — 16₴

Мануфактура кави
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Валова, 16
8:30 — 22:00
Facebook, Foursquare

Це вже друга «Мануфактура кави» у Львові. Заклад втілює ідею невеличкого кавового заводу, мануфактури. Це місце, де не лише готують та подають каву, а й обсмажують її та продають 17 моносортів. В інтер’єрі поєднуються вигадані кавові механізми, металеві ковані вироби, лежать міхи з кавою, а також кольорові подушки на кріслах. Слід виокремити картини на стінах, які зображують вигадані кавові заводи — це роботи львівського художника Тараса Кепа. Щодо кухні, то тут подають класичну місцеву випічку, зокрема сирники та штруделі, а також круасани й тірамісу. Взимку готують глінтвейн з прянощами, а влітку — лимонад власного виробництва. Зараз у закладі триває акція — з 8:30 до 12:00 кава з собою коштує 6 грн.

Меню

Ванільний круасан — 10₴

Штрудель з вишнею — 27₴

Тірамісу — 19₴

Морозиво з порічковим варенням — 25₴

Кава з молоком — 16₴

Арт-кафе Jam
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Театральна, 24
9:00 — 22:00
Facebook, Foursquare

Заклад поєднує в собі кав’ярню, магазин та галерею. Тут спеціалізуються на турецьких солодощах — пахлаві, яку привозять з Туреччини. Щодня кухар-турок готує суборек (страва на кшталт італійської лазаньї), який подають з молоком або латте. Також, у кав’ярні виставляються й продаються картини та ручні роботи від Спілки художників. Арт-кафе оформлено таким чином, аби акцент зберігався на картинах — стіни пофарбовано відповідним тоном, на тлі якого картини виділяються. Експозиція ж змінюватиметься кожні два-три місяці, й тут відбуватимуться презентації майбутніх виставок. Картини, вироби зі скла, металу та каменю, так само, як і турецькі солодощі можна придбати в подарунковому магазині, який розташовано в сусідній залі.

Меню

Пахлава «Падішах» (з фісташками та грецькими горіхами) — 13₴ за 100гр.

Суборек з бринзи та зелені — 20₴

Чай по-турецьки — 20₴

Coffeeshop Company
нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів нові заклади львів

Соборна, 2а
9:00 — 22:00
Facebook, Foursquare

Мережа австрійських кав'ярень Coffeeshop Company є частиною компанії виробника кавового обладнання. Акцент в закладі робиться саме на каву: тут готують більше 15-и різновидів кавових напоїв. В інтер’єрі та кухні представлено поєднання старої та сучасної Австрії. До чашки кави запропонують знамениту австрійську випічку — «Захер», «Шварцвальд», «Кремеш», «Кайзекюхен», тощо. Вранці сюди можна прийти випити кави з круасаном, вдень швидко перекусити, а ввечері випити келих вина зі стравами австро-угорської кухні. В інтер’єрі багато дерева, червоного кольору та різного освітлення, два поверхи розділяють величезні люстри, фасад — скляний та прозорий. Одразу при вході розміщена барна стійка, де будь-яку страву з меню чи каву можна замовити з собою.

Меню

Захер (за шматок) — 28₴

Лате середнього розміру — 26₴

М’ясний тапас (грінка-закуска) — 25₴

Келих австрійського/угорського вина — 35₴

Інші матеріали на Postpaper
СТРАВОПИС

Досліджуємо одну страву та спостерігаємо за процесом приготування.

04.04.2014
НОВЕ МІСЦЕ
Гід новими ресторанами та кафе зими

Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню.

30.12.2013
РОБОЧЕ МІСЦЕ

Яким шляхом має рухатись Україна аби подолати або скоротити відставання від країн Західної Європи?

14.04.2014
НОВЕ МІСЦЕ

Цими вихідними на Левандівці відкрили перший у Львові критий скалодром. Тут можна тренуватися як професіоналам, так і навчатися початківцям.

10.02.2013
comments powered by Disqus