04.04.2014
04.04.2014
Редакція Postpaper розпочинає нову рубрику «Стравопис»: досліджуємо одну страву та спостерігаємо за її приготуванням. Сьогодні мова йтиме про швидку їжу — невід'ємний атрибут міської гастрономії. Для огляду, серед розмаїття пропозицій, ми обрали французький хот-дог. По-перше, увагу привертає сама назва — стає цікаво чому він саме французький. По-друге, конструкція хот-догу робить його ідеальною «їжею на ходу». Редакція побувала в міському кафе мережі Hot сafe та дізналась, як готують французький хот-дог та яким він буває.
Французький хот-дог відрізняється від традиційного формою булочки. Тут вона використовується закритого типу, а «по сусідству» з сосискою знаходяться тільки соуси. Така конструкція хот-догу робить його ідеальною «їжею на ходу» та в дорозі, адже всі соуси знаходяться всередині, тож вимазатись неможливо.
Для приготування хот-догу використовується свіжа булочка (біла або житня), сосиска (класична молочна куряча, класична баварська, баварська з сиром) запечена на грилі або ковбаска та соуси (майонез, гірчиця, кетчуп та солодкий чилі).
Спочатку сосиски обсмажують на грилі, а потім підтримують їхню температуру. Сам процес приготування хот-догу займає менше хвилини.
Смак хот-догу залежить від того, наскільки швидко його готують та якості продуктів. Про це ми і поспілкувались з Юрієм Почко, працівником Hot сafe:
«Я працюю в закладі з жовтня минулого року. Хот-доги замовляють по-різному, інколи близько 50 штук за день і більше, тому за цей час якщо рахувати приблизно, більше тисячі хот-догів я точно зробив. Рецепт простий: підсмажена на грилі булочка стає хрусткою, а сосиска не втрачає своєї соковитості та смаку. Тому хот-дог потрібно готувати швидко. Традиційні соуси можна комбінувати на власний смак.
Оскільки ми мережевий заклад, то в нас розроблено чіткий контроль за якістю продуктів. У нас єдиний постачальник для забезпечення всієї мережі, тому у всіх закладах смак хот-догів однаковий. Найчастіше в нас замовляють хот-дог з класичною сосискою, а хот-дог із світлої булочки користується більшою популярністю, ніж з житньої. Зараз з'явилась новинка — хот-дог з великою ковбаскою та різними соусами на вибір. Якщо сосиска розігріта, то на приготування хот-догу витрачається менше хвилини, що найчастіше буває. Ввечері, коли клієнтів менше, для кожного хот-догу смажемо сосиски на грилі окремо, процес може тривати до п'яти хвилин. Окрім хот-догів, в нас користується популярністю кава, особливо зранку разом з круасанами. А ввечері, після 18:00 діє 25% знижка на сендвічі, паніні, бейгли, салати та десерти».
Французький хот-дог
класичний з молочною сосикою — 17,90₴
класичний з соусом чилі — 19,90₴
з баварською сосискою — 21,90₴
з баварською сосискою та соусом чилі — 23,90₴
з великою ковбаскою — 25,00₴
Загалом мережа Hot сafe налічує майже 400 кав'ярень різних форматів, що розташовані по всій Україні, на АЗК «ОККО». Серед них і 4 кафе міського формату. Редакція побувала у міському Hot cafe, що на площі Ринок, де перед входом розташована оригінальної форми велостійка.
Hot cafe
площа Ринок, 12
8:00-22:00
Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню. →
Тут багато цікавих предметів інтер’єру придуманих дизайнерами, дрібничок, що привертають увагу, а також, тут живе кіт. →
Всі чули про кримчан, які переїхали до Львова. Для більшості — це абстрактні люди з абстрактними долями. Але це реальні люди, реальні сім'ї, які зіткнулись з реальними проблемами. →